Hétköznapok: hasznos-e a fejmosás

2009. június 28.

Időnként nagyon hasznos tud lenni egy-egy kiadós fejmosás. Bizonyára mindenki volt már dühös valakire, osztott már ki másokat! Pl.: "Tanuld már meg!", "Mi lenne, ha dolgoznál is?", "Nem megmondtam, hogy ez így lesz?", "Ezt nem így kell csinálni!", "Gondolkozz!", "A mélyvízben meghalnál!", stb.
Vizsgáljuk meg most a másik oldalt "az alperesek oldalát". Nézzük meg a fejmosás gyakorlati hasznát azok szemszögéből, akik kénytelenek viselni a dorgálást!

- Egyszerre felfrissül az ember emlékezete, olyan dolgokra emlékszik hatására, amelyekről előtte fogalma sem volt.
- Megjön az esze, a fejmosás nem más, mint a helyes gondolkodásra való felszólítás.
- A kezdeti szorongás hirtelen ötletrohamokba megy át, azonnal tudható a megoldás mindenre, csak valakinek meg kell adnia a kezdőlökést hozzá.
- Akár munkahelyen a főnöktől, akár otthon egy családtagtól kapjuk, később rájövünk, hogy szeretetből tették, jót akartak vele.
- Váltóként működik (mint a vasúti váltó), a vakvágányról a helyes útra terel.
- Aki átél pl. egy apai pofont, annak megváltozik az értékrendje, átértékeli az életét, kezdetben lehetőségeket keres ugyan a kibúvóra, de aztán rájön, hogy mindez a saját érdekében történt.

Ha még mindig neheztelünk az aktuális "jótevőnkre", gondoljuk át: A rossz emlékek idővel eltűnnek, mintha meg sem történtek volna, a fejmosásból mindig csak annyi marad meg, ami a későbbi boldogulás elősegítésében játszik szerepet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése