Nincs időd? Nyerj időt házilag!

2009. július 13.

Pihenéskor, vagy jó munka közben szalad az idő. A kellemetlen dolgok pedig örökkévalóságnak tűnnek.
Ha te nem vagy, idő sincs, az időd tőled függ, te határozod meg, mikor, milyen sebességgel telik. Gyorsíthatod, lassíthatod, szinte megállíthatod, csak éppen visszatekerni nem tudod!


Az alvás, a gondolkodás, vagy egyszerűen csak az, amit szívesen csinálsz, gyorsítja az időt. A nyaralás, a szórakozás, a pihenés gyorsan véget ér, ezért kell belőlük minél többet merítenünk, és sokszor átélni őket.

A fájdalom, a kedvtelenség, a stressz lassít az idő folyásán. A munkának, melyet nem tudsz, vagy nem szeretsz csinálni, nehezen érsz a végére. Az idő lassulása egyetemi előadásokon a legrosszabb. A motiváció hiánya miatt sokkal hamarabb fáradsz el, de tudod, hogy ilyenkor nem pihenhetsz. A feszült figyelem sok energiát emészt fel, ezt előbb-utóbb ki kell pihenni.


A végtelen idő

Van viszont egy kivétel, ami egyik kategóriába sem sorolható, ez pedig a szeretet. Ha szeretsz valakit, a vele töltött idő lehet egy pillanat, mégis úgy érzed, soha nem ér véget, ilyenkor szinte megáll az idő. A szeretet hiánya viszont rosszabb mindennél. Itt is minden pillanat öröké tart, csak ezek rossz pillanatok, a magány pillanatai.

Nincs időd? Használd saját eszközeidet az idő megváltoztatására!
Tanulás, vagy munka közben iktass be olyan tevékenységeket, amelyek hatására gyorsul az idő! Minél több "gyorsító" szüneted van, annál előbb végzel a munkával, mivel a következő jutalom motivál az előtte elvégzendő, kevésbé kellemes feladatok végrehajtására is. Ahol dolgozol, tedd ki szeretteid fényképét az asztalra! Jelenlétük kellemes perceket hoz és megnyugtat.

Ha éppen pihensz, nyaralsz, lassítsd le az időt! Elalvás előtt gondolkodj el azokon a dolgokon, amelyeket szívesen csinálsz, gondolj egy olyan helyre, ahova szeretnél eljutni! Ezek a gondolatok később az álmaidban megjelennek színesebbé, szebbé, és hosszabbá téve azokat.

Nyaraláskor mindig több szabadidős programot tervezz, mint amennyit végre tudsz hajtani, így nem fogsz unatkozni, és pihenésed is tovább tart majd. A nyaralás ne csak a strand és a szállás közti ingázásból álljon! Legyenek közvetlen programjaid, próbálj ki új dolgokat, szerezz ez által új barátokat.

Alakítsd idődet mindig a pillanatnak megfelelően, gazdálkodj vele okosan és akkor mindenre lesz időd, amit szeretnél. Ha ügyesen csinálod, időmilliomos lehetsz.

1 megjegyzés:

  1. Nagyjából végigböngésztem a blogodat, de ezt alaposabban kell annyira jó. :)

    VálaszTörlés