Szabadtéri program esős napokra

2009. július 3.

Nem sokszor esik meg velem, hogy hazafelé elkap egy kiadós eső. Ami nem késik, nem múlik - tartja a mondás és általában mind úgy vagyunk az esővel, hogy szükséges rossz. Nem irányíthatjuk az időjárást!
Olyankor nem csinálhatunk semmit, lemondhatunk a kint tervezett programokról, az önfeledt szórakozásról és kénytelenek vagyunk négy fal közt lenni.
Fontos még megemlíteni a kifejezetten erős viharokat is, melyek az utóbbi időben nem kímélték hazánkat. Természetesen az ilyen extrém időjárási helyzetekben nem szervezhető semmilyen program!

Nézzük a dolog jó oldalát!
Az eső, hulljon akármilyen formában, az éltető vizet biztosítja növényeinknek, táplálja folyóinkat, a területet, ahol élünk és így közvetetten minket is. Tekintsünk rá úgy, mint egyfajta tisztító mechanizmusra, mely által tisztább lesz a levegő, amit belélegzünk és nem utolsó sorban az autónkat is lemossa! Persze itt nem a jégesőre gondolok, hanem a kellemes nyári záporra, vagy az esetleg elhúzódó, napokig tartó, áztató esőre.

Nem megyek ki, mert már megint esik, megázom, tönkremegy a hajam!
Ezek a kifogások minden esős napon kapóra jönnek. De fontos-e bemenekülnünk a legkisebb szitálás elől is? Erre a kérdésre talán a fiatalabbak, közülük is inkább a gyerekek válaszolnának nemmel. A gyermek számára mást jelent az eső. Szívesen gondolok vissza gyermekkoromra, amikor az ember kifejezetten várta, mikor lehet pocsolyába ugrani. Nemcsak a hecc kedvéért, vagy a szülők bosszantása érdekében, hanem amiatt a felfogás miatt is, hogy az eső alapvetően jó dolog.



Amikor az eső élvezet
Egyszer próbáljuk ki, hogy ha épp nincs más dolgunk, esőkabátot ragadunk és elindulunk sétálni az esőben! Ha gyerekekkel megyünk, és nem fogjuk őket olyan szigorúan, első kézből láthatjuk a pocsolyaugrás művészetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése