Masszázs - az életed virága

2021. május 26.

By: Reactor
[A képek teljes méretéhez kattints a megtekinteni kívánt képre.]

Figyelem!
A továbbiakban olyan, a honlap látogatóira vetített gondolatkísérletek is megjelennek, amelyek az olvasók jelenlegi ismereteitől, meggyőződésétől bizonyos aspektusaikban eltérhetnek. Amennyiben ezt tapasztalod, tekintsd a bejegyzést gondolatébresztőnek, merülj el benne és általa szemléld közvetlenül a Világot. A bejegyzésben szereplő eszközleírások nem hivatalos gyártók által kiadott ismertetők, a különféle masszázstechnikai kellékek, valamint audiokészülékek útmutatóit nem helyettesíti. A hatások tekintetében nagyrészt szubjektív élményekre hagyatkozom. Az itt látható egészségmegőrző és életmódváltó technikák nem szakember által jóváhagyott ismeretek, hanem tapasztalatok. Az elmére, valamint a lélekre gyakorolt hatások kapcsán felmerült benyomások a tudomány egyes határterületein és a spiritualitáson alapulnak. Céljuk a tudás gyarapítása és az élet jobb megértése.
A téma helyenként az elme látóhatárán túli információkat tartalmaz. Ezek olvasásához, valamint a róla való beszélgetéshez kissé emelkedett lelkiállapot szükséges. Ennek tudatában olvass tovább!

Találd meg Önmagad!
Van rá mód: egyszerűen megfogalmazva szeresd meg önmagad. Ne csak a gondolkodásodat, ne csak a testedet és a lelkedet, hanem a teljes valódat. Kapcsolj ki egy kis időre és időzz el magaddal. A lény, aki vagy, sokkal hatalmasabb, sokkal nagyobb tudású, mint azt elsőre gondolnád. Ő a kulcs mindenhez, csendesítsd el a gondolataid és megérzed, mit akar mondani Neked. Amint elkezded felfogni létezését teljesen a részeddé fog válni. Tiszteld magad! Ismerd be, hogy képes vagy a bizalomra. Az Önmagad megbecsülésén keresztül nyílik meg a lehetőség arra, hogy mások is elismerjenek. Ha egy nyitottabb, szebb, egészségesebb, biztonságosabb és bizalmasabb állapotba akarsz eljutni, valamint ehhez egy segítőt is szeretnél, csak kérd magadban és figyeld, mi fog történni.

Vizsgálatom tárgya ezúttal kissé rendhagyó. Egy szívemnek kedves téma felhasználásával azt próbálom feltárni, milyen lelki, gondolati úton, és hogyan – mely tudati behatások alapján – érkeztél el hozzám. Ez nem véletlen, hiszen ezek az élmények hasonlók azokhoz, amelyek mentén megtaláltam a segítőmet és ezt az egész állapotot, amely kialakult hatására. Milyen a megfelelő masszázs és milyen hatásai vannak, mire vezet rá? Hogyan dolgozz magadon? Mi kell a kezelés sikerességéhez? Milyen eszközökkel találkozhatsz? Mennyire számít a bizalom? Mindezek mellett újra teszek kissé mélyebb kitérőket a témával kapcsolatba hozható tudományos kutatások felhasználásával.

Új funkció! - Szakaszok
[Akár az életünk, amely ciklusokra oszlik, az írásaim is tematikusan tagoltak.
Az egyes részek eléréséhez kattints a kívánt szakasz címére!]


Bevezető | Életmódváltás | Virtuális kapcsolatunk | A választás Kapcsolatteremtés | A masszőr | Intimitás | A lényeitek egymásra gyakorolt hatása | Az érintés világa | Tudati, lelki és testi hatások | A kezelés sikeressége | Testen kívüli élmények | Anyagiak | Fizikai eszközök | Folyadékbevitel | Hang: az élet harmóniája | Vissza a természethez

Üdvözöllek ismét, fáradj beljebb, érezd otthon magad! Ha most látsz először és hosszú útról érkeztél, szeretettel köszöntelek! Nyugodtan nézz körül, töltekezz és kívánom, kerülj közelebb a célodhoz általam is.

Amit ma teszel másokért, ahogy ma szeretsz, amennyit most adakozol és amit ma kívánsz, az tízmilliószorosan nyom a latban. A világ keleti felén gyakorolt vallás: a buddhizmus szerint a mai nap kivételesen teremtő erejű. A megvilágosodásról és a szabadságról szól.
Nem kötelező, de időnként érdemes kitekinteni egy másik vallás tanaira is, és lehetőséget adni számára, így kiterjesztve a világ megismerését.
A pozitív gondolkodás mindig jó hatással van rád, a környezetedre, és megváltoztatja az életed.

Éppen ideje, hogy a karantén és az életet korlátozó intézkedések enyhülésével kezdjünk újra nyitni a világ felé, indítsuk újra az életünket, teremtsünk új kapcsolatokat, a régieket elevenítsük fel, hogy eljussunk egy olyan állapotba, amikor azt mondhatjuk: „Nem tört meg az előző időszak, csak még erősebb lettem. Ezért hálás vagyok, és újult erővel indulok tovább az úton, immáron azon, amelyre a helyzet vezetett. Nem lázadok ellene, mert eldöntöttem, hogy akár így, akár úgy, de egy jobb világot építek, ahol mindenki rátalál a fejlődésének lehetőségére és szeretettel, bizalommal fordul társaihoz.” Így teszek jómagam is és már tapasztalom a pozitív hatásait. Az utóbbi időben az újonnan megismert emberektől kapott jó szándék és bizalom tett minden eddiginél elszántabbá, így hát most ismét kapsz egy érzelembombát, ami remélhetőleg a Te életed is pozitívabbá teszi.

Ismét egy olyan témáról lesz szó, amely megérintett és túlságosan sok pozitív érzést kaptam vele kapcsolatban, mintsem, hogy kihagyhatnám.

Pár hónapja szembe jött velem egy jól csengő mondat:

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne”
Avilai Szent Teréz

Aztán közvetlenül utána egy csodálatos idézet:

„…A masszázs a szeretet nyelve, a szeretet szinonimája.
A masszázs a Föld egyik legérzékenyebb művészete…
…És ez nem csak egy érintés. Az egész lelked behatol a másik testébe,
és ellazítja a legősibb feszültségeket.
A masszázst nem szabad munkának tekinteni, a masszázs játék, öröm.”
Chandra Mohan Jain (Osho)

Ez a terület mindeddig zárva volt bennem, nem is tudtam, hogy tartogat számomra egy olyan ajándékot, ami innentől fogva meghatározó szerepet tölt be az életemben. Egy megérzés alapján döntöttem. Úgy gondoltam, egy próbát megér. Ha tévedek, veszíteni nem sokat fogok vele, maximum egy újabb lehúzós emberrel hoz össze a sors. A téma viszont nem ezt vetítette előre. Ez a szolgáltatás nem csak a test, az elme és a lélek kapcsolatáról, hanem sokkal többről szól. Kezdve a kéréstől és a bizalom kialakításától egészen az érintésig és egyfajta átalakulással kísért kiteljesedésig, amely még most is tart.
Azon élményeimet, benyomásaimat gyarapította, amelyektől még elszántabb lettem és utamat könnyebbé tette.

Segítőmmel való találkozásaink egyikén egy teljesen lényegtelen dolog kapcsán megkérdeztem, hogy: „Bejöhetek?” Erre azt a választ kaptam, hogy: „Te igen.” Ez az, ami a mai napig fenntartja érdeklődésemet iránta és arra a világra, amit képvisel. Ez indított el az önismeret magasabb foka felé. Ez volt a szikra, ami felrobbantotta bennem a bombát, amely jó ideje most először, teljesen visszaadta az emberekbe vetett bizalmamat.
Mielőtt azonban belemegyek a konkrét érzéseim mélyebb leírásába a témáról, nézzük meg, minek hatására döntöttem úgy, hogy elkezdem, és végül hogyan juthattam el a találkozásunkig.


Életmódváltás
Az első lépés az elhatározás. Csak akkor határozd el magad, ha konkrét céljaid vannak és ezeket el is szeretnéd érni. Ha ez a helyzet, akkor ezentúl a célod lebegjen a szemed előtt, ne legyenek kétségeid a megvalósításának vonatkozásában, hittel és bizalommal fordulj magadhoz. Később meg fogod látni, hogy mire vagy képes a hited és a gondolataid erejével.
Manapság nagyon divatos kifejezés az életmódváltás, de különböző emberek különbözőképpen értik annak mibenlétét. Mint más témáknál, így ezt is egy kicsit sokrétűbben próbáljuk felfogni, ugyanis többet tesz annál, hogy egészségesen étkezem, vagy többet mozgok, esetleg stresszmentesebben élek. Egy olyan szerteágazó „ébredési, öntisztító” folyamatról beszélünk, amelyet, ha elkezdesz, hatásai a lényed több létezési síkján is jelen lesznek. Pozitivitását érezni fogod a hétköznapi életedben ugyanúgy, mint a spirituális létedben.
Az életmódváltás nálam komplett személyiségváltozással egybefonódott teljes személetváltás, amely kiterjed a létezés több aspektusára és viselkedésmódjára is, úgy, mint a helyes táplálkozás, a megfelelő mozgás, az ép társas kapcsolatok, a lelki egészség, a hit, a tiszta elme és a test teljes egészségére való törekvés. A „teljes egészség” természetesen nem zárja ki az időnkénti tisztulási állapotokat, mert a testet nem csak az erőnlét elérésére kell edzeni. Szándékosan írtam „tisztulást” a betegség helyett, mert aki így fogja fel, annak a betegség megszűnik létezni és helyét átveszi a tisztulás, amely – valljuk be – sokkal jobban hangzik. Bármilyen fájdalmad van vagy éppen nem érzed jól magad, jusson eszedbe, hogy a tested ilyenkor önmagát tisztítja. A folyamat végén pedig erősebb lesz, valamint nő a mentális erőd is.


Ha az életmódváltást manuálisan kezded el, ami melegen ajánlott, akkor ezek a tisztulási folyamatok kevésbé, vagy egyáltalán nem fognak érződni. Ami nehezebb, az egy éppen folyamatban lévő tisztulás kapcsán (már nem elkezdett, hanem) magától elkezdődött szemléletváltás okozza. Mondhatjuk, hogy ilyenkor a saját hibáinkból tanulunk. Persze nem kell mindenkinél így lennie. Válts szemléletet ma, hogy holnap ne kényszerítsen rá az élet.

Az életmódváltás viszont nem zárja ki az eddig jól bevált egészségmegőrző módszereket, tevékenységeket, mindössze egy plusz felfogást jelent, amely ugyanúgy beépíthető a napi rutinba.

Most nézzük a második lépést a változás felé: a segítő kérését, amelyet Te is érzel a lelked mélyén, viszont ahhoz, hogy materializálódjon hittel kell hozzáállnod és akkor úgy jelenik meg, ahogy Neked a legmegfelelőbb.

Virtuális kapcsolatunk
Mint ahogy korábban rátaláltam a masszázs világára, úgy Te is eljuthattál hozzám egy egyszerű folyamat által. A kulcs a kérés. Kérj, és adatik. Nem úgy, ahogy szeretnéd, de a kérésedre kapott válasz mindig a javadra válik. Ha egy feladatban elakadtál és támogatást kérsz, segítőket fogsz kapni. Ezelőtt nem hittem eléggé ebben, de ma már tudom, hogy így van. Amikor hittel, egymás után elkezdtem kérni a dolgokat, azok előbb-utóbb megjelentek.

Emlékszel, hogy jutottál erre a weblapra? Milyen keresőkifejezéseket írtál be, vagy esetleg más honlapról, egy linkre kattintással? De ez mindegy is, nem kell válaszolnod. A kérésed már jóval korábban megfogalmazódott Benned, akár tudatlanul is.

Az egyik ok, amit talán nem is kell túlmagyaráznom: a keresőszavaidnak rengeteg szerveren és állomáson keresztül kellett eljutnia ide. Az internet sűrűje tökéletesen elrejt és nagyon megnehezíti az idetalálást. Annyit elárulok: azon kevesek közt vagy, akiknek mégis sikerült, mert vagy kitartóan kerestél, vagy egy kérésed volt a lelked mélyén. Ez a kérés talált ide hozzám és indította el bennem is azt a folyamatot, amely az íráshoz vezetett.


Ugyanilyen kérésem volt nekem is, amikor segítőt kerestem. Segítőt az élethez, az egészséghez, a boldoguláshoz.
Dönteni viszont nem csak én döntöttem, a másik félnek is választania kellett, el kellett fogadnia ismeretlenül, idegenként, nem tudva a szándékaimról, a tudatossági szintemről és egyáltalán bármiről, ami még csak hozzávetőlegesen is tájékoztathatta volna arról, hogy ki vagyok. Az egyetlen kapaszkodó számára az üzenetem, a profilképem és pár szó volt, amit a közösségi média felületén adtam meg. Hogy kezdetben tudatos volt-e ez a döntés? Ezt nem tudnám megmondani. Csak azt tudom, hogy azóta kinyílt előttem egy új világ.
Először tudattalan, majd teljesen tudatos döntések és útkeresés eredménye minden, amit itt látsz és átélsz. Nem elég azonban végigjárni az utat, amely ide vezet, hanem ha már itt vagy, kell lennie benned jócskán jóindulatnak, megértésnek, toleranciának és elfogadásnak, hogy az ittléted alatt a földi életed egyik legdrágább kincsével fizess az olvasásért: az időddel. Ezzel számoltam, mielőtt elkezdtem ezt az egészet és ezért szeretném a legtöbbet adni az alatt a rövid idő alatt is, amíg itt vagy.
A pártfogómmal kapcsolatban ugyanezt érzem: segíteni akar. Az idő mindkettőnk számára múlik, de nem mindegy, hogy milyen minőségű időt töltünk itt a Földön. Fontos, hogy a segítséget, a támogatást el is fogadd és beépítsd fejlődésedbe, mert csak így van értelme. Itt a blogon olyan időt kapsz, amilyen időt kértél. Olyan időt, amilyet magadnak teremtesz azáltal, hogy rám hangolódsz.

A másik nézet a karma. Akármit is mondjanak mások, egy biztos: Neked most, szükségszerűen itt kell lenned. Döntöttél. Nem most, már jóval azelőtt, hogy idelátogattál. Sorsod viszont ebben a pillanatban hozott el hozzám. Te is elértél egy olyan élethelyzetbe, amelyben meg kell tapasztalnod egy másik felfogást.

- Ami történt, nem történhetett volna másképp.
- Honnan tudod?
- Onnan, hogy életben vagyunk.
Morpheus és Neo beszélgetése ~i.sz. 2799
Matrix Reloaded

Összegezve: nem véletlenül jutottál ide, ezért bár most nem láthatod az arcomat, de nagyon örülök Neked. És nem csak Te kerestél engem, én is kerestelek a gondolataim megosztása révén. Kereséseid tükrözik a lelked állapotát is, így még ha csak ilyen szűk keresztmetszeten is, de kapcsolat jött létre köztünk. Hogy mennyire közvetlen ez a kapcsolat?

- Megszületik egy ötlet bennem, írok és tartalmat készítek. Ha kérésed van, ezalatt már érezheted a gondolatok által kiváltott hullámokat.
- Aztán ha kész vagyok, megnyomom a „Közzététel” gombot, kiárad az összes gondolat az éterbe és megtalál Téged is.
- A lelked ezt felfogja, utasítást ad a tudatalattidnak, amely lassan a tudatodba szivárogtatja a gondolatot.
- Egy helyzet, alkalom, vagy szándék hatására az agyad sejtjei kommunikációjukban felveszik a gondolatom struktúráját, az idegrostokon keresztül parancsot adnak a kezednek és kattintásoddal létrejön a kapcsolat. A kérés teljesítve.

Ez a kötelék időtől, tértől, távolságtól, világnézettől és gondolkodásmódtól is teljesen független. Az összeköttetés már a kezdetektől fogva lehet gyenge, ilyenkor nem tudod, mit akarok mondani Neked. Legyintesz egyet és tovább mész, megadva a lehetőséget másoknak. De lehet erős is, amikor itt maradsz, elidőzöl egy kicsit és bepillantasz az Univerzum egy másik szegletébe.

Egy gondolat volt az, amely ide vezetett, amely számomra megteremtett Téged, számodra pedig engem. Mint ahogy a kvantumfizikában, az elemi parányok birodalmában működnek a dolgok: a rendszernek egyszerre jelen van az összes lehetséges megjelenési formája, egészen addig, amíg meg nem pillantjuk. Amint észleljük, azonnal úgy jelenik meg, ahogy akkor elvárjuk tőle. Ez nem csak az emberekre igaz, hanem mindenre, amit látunk, érzünk és tapasztalunk. Igaz erre a szövegre is, amely, ha éppen nem látod, számodra csak egy információhalmaz, amely mindenhol van, és sehol sincs. Ahhoz, hogy összeálljon olvasható egységgé, meg kell érkezned és rá kell pillantanod. A korábban közzétett gondolatokat Te töltöd meg élettel és rendszerrel, Neked jelennek meg, szerveződnek a szavak, a mondatok és alakítanak ki elmédben egy képet.
Hasonlóan jelent meg számomra is ez a világ. Előtte keveset tudtam róla, mondhatni a világomban azelőtt nem is létezett.

Ne engedd azonban eltéríteni magad a célodtól, ne hallgass se rám, se másra, mert csak Te vagy az, aki hatást gyakorolhat önmagára. Az autóvezetésből veszek egy példát: hasonlítsuk ezt az írást az úthibákhoz. Ha észreveszed, kikerülöd, ha nem, akkor áthajtasz rajta, de már azzal, hogy kikerülöd, módosul az útvonalad és hidd el, nem mindig rossz irányba.

Ha úgy érzed, hogy nem azt és nem úgy kapod, amit és ahogyan szeretnél? Nos, soha nem azt kapjuk az élettől, amit szeretnénk, hanem azt, amire ott és akkor szükségünk van. Furán hangzik? Közös döntésünk eredménye a Világ. Te ugyanúgy teremted, mint a többiek. Hidd el, hogy jobbá tudod tenni. Te irányítasz, Te döntöd el, hogy meg akarod-e tapasztalni, amit mutatni szeretnék, vagy sem. Ezen túl pedig, ha benned pozitív érzések és gondolatok vannak, akkor bármiből tudsz töltekezni. Ez viszont lehet veszélyes is, mert aki feltétel nélkül befogad mindent, azt könnyen érheti ártó szándék. Amint láthatod, itt éppen ennek az ellentéte folyik: a pozitív és a negatív gondolkodásúak számára is van lelki táplálék, amely mindig létezik a Világban, és mindig sok van belőle, csak ki kell tárnod az elmédet, hogy részesülj belőle.

Ha eddig eljutottál, akkor tudom, hogy legbelül foglalkoztat a téma és a lelked kívánsága, hogy megismerd az ismeretlent, járd a járatlan utat és ráeszmélj a végtelenre.

A választás
Amint korábban szó volt róla itt a blogon, az elme, a lélek és a test szorosan összefügg egymással. Ha masszázson gondolkodsz, természetesen az lesz számodra alkalmas, amely a mentális, a fizikai és a lelki egészségi állapotodnak egyaránt megfelelő. Azt mondod: „Nincs nekem erre szükségem, rendben vagyok, nincs semmi bajom.” Ebben az esetben a szolgáltatást igénybe veheted egészségmegőrző kezelésként is. Ha ezelőtt még nem tapasztaltad meg a masszázs világát, a felismerés elsöprő erejű lesz.

Ha tényleg komolyan gondolod, akkor mindenképpen olyan kezelés mellett dönts, amely mindhárom tartományban hat rád. Érdemes olyan masszőrt keresned, aki holisztikus (azaz rendszerszemléletű) kezelést ajánl. Minden mindennel összefügg. Nem elég ugyanis az elme átprogramozása, a teljes hatás eléréséhez a lélekkel és a testtel is kell foglalkozni.
Fontos megemlíteni a relaxációs masszázs és a gyógymasszázs közti különbségeket is. Amíg a pihentető masszázs alapvetően a lazítást, a stresszcsökkentést szolgálja, addig a gyógymasszázst egy előzetes egészségügyi felmérés előzi meg, amely során a masszőr fel tudja mérni az esetlegesen fokozottan kezelendő területeket. Természetesen ennek is egyik célja a stresszoldás, de emellett egy elég komplex hatása is van, amely csak lényed struktúrájának egészét tekintve lehet sikeres.
A masszázst megelőző beszélgetés is sokat segít az érzelmi, lelki, fizikai blokkok felderítésében. A gyakorlott kérdező rövid idő alatt megállapítja, hogy az élet mely területén akadtál el, és javaslatot tesz annak feloldására alkalmazandó technikákról.

Kapcsolatteremtés
Úgy teremthetjük a legjobb kapcsolatokat az életben, hogy a leendő kapcsolathoz önmagunkat adjuk hozzá. Ha viszont nem találjuk magunkat mert elvesztünk a múltban, vagy a jövőn való filozofálás, álmodozás tölti ki a mindennapjainkat, akkor forduljunk azzal a kéréssel a Világhoz, hogy tereljen vissza a jó útra. A kérésről már fent elég sokat olvashattál. A lényeg, hogy a kapcsolatteremtésnél is vedd figyelembe a lélek-elme-test hármast. Terítsd ki a lapjaidat, de közben engedd, hogy mások is ezt tegyék. Hasonlóképpen, ahogy a Kisherceg megszelídítette a rókát, Neked is „meg kell szelídítened” az embereket, hogy ők is önmagukra, majd rád találjanak.

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
Antoine de Saint-Exupéry

Meg kell szelídítened Őt. Érd el nála, hogy rád figyeljen. Ne csak Te nyílj meg, segítsd elő, hogy Ő is megnyíljon előtted és kiöntse a lelkét. El kell csitítanod, hogy ezentúl ne a kritika és a bizalmatlanság mentén viszonyuljon hozzád, hanem barátként tekintsen rád. Sokszor elég egyetlenegy szó, vagy pár mondat ahhoz, hogy valaki úgy érezze: örökre a bizalmába fogadott.

A masszőr
Életem első masszázsára pár hónapja került sor. Tudat alatt kértem és kaptam is, nem is keveset. Mondhatni kiléptem a komfortzónámból, amit nem tettem hiába. Olyan érzésem támadt, hogy ezt most meg kell tapasztalnom. Nem a jól hangzó marketingszövegek és termék-, valamint eszközleírások kéztettek erre, hanem egyszerűen egy érzés volt az, aminek alapján határoztam így.
Az életben az ilyen döntések azok, amelyek mindig jó eredményt hoznak. Nem gondolkodtam, beleálltam a közepébe és léptem. Nem csalódtam a döntésemben, mert olyasvalakit találtam, aki fényével világít és utat mutat, a sötétségben. Tapasztalatai képessé teszik, hogy vezessen, feltöltsön és hogy nála mindig menedékre találj.

A masszázsok közt – amelyek elérhetőek a Világban – nyilván van különbség, de egy közös bennük: kétpólusúak. Van egy masszőr és egy kliens. Olyan, mint a Világunk: észak – dél, hideg – meleg, éjszaka – nappal, mély – magas, jin – jang. Valamint persze az egyensúly, amely fenntartja ezek harmóniáját. Nem mindegy, hogy ki az, aki tudat alatt elvállalja, hogy a masszőröd, a segítőd lesz és a Te döntésed sem az, hogy aláveted-e magad. Amikor ugyanis az asztalon fekszel, el kell felejtened a megszokott, berögzült viselkedésmintákat.


Nemrég, amikor magamra vállaltam a kliens szerepét, azonnal jött is egy segítő, aki tényleg, jelenleg is tud segíteni és támogat a korábbi döntésemben. Nevet nem írok, mert akárcsak a masszázsszolgáltatás tekintetében, így itt is: a másik fél dönti el, hogy mit oszt meg magából a Világgal.

Intimitás
Hogy mennyire testközeli a masszázs? Röviden: nagyon. Nos, az intimitás a távolság csökkenésével fordítottan arányos. Minél közelebb vagyunk egy élő, lélegző szervezethez, annál inkább belépünk abba a térrészbe, amely a benne zajló életfolyamatok által létrehozott energiaburoknak ad otthont. Ez az energiaburok az aura, amely pl. az ereiben folyó vastartalmú vér által keltett, vagy az idegsejtjei kommunikációjának kisugárzásával megjelenő bioelektromos és -mágneses mezők összessége. Ezeknek az energiamezőknek az összesített rezgése egy átlagos felnőtt esetében 7 Hz-es, azaz 7 rezgés másodpercenként. Az aurának 7 rétege van, bentről kifelé haladva: étertest, asztráltest, mentáltest, asztrális szint, éteri szint, mennyei energiatest és ketherikus test. Ezek kiterjedése összesen, maximum 108 cm lehet.

Aura a testhez viszonyítva - Vektorgrafika - készítő: Reactor

Ez az energiaburok visszafelé is hat, ezzel érzékeljük például, ha valaki mögöttünk áll, de nem látjuk, vagy valaki engedély nélkül belép a személyes terünkbe. Ugyanígy a test felszínén végzett masszázs a legbelső, a legintimebb, legszemélyesebb térben az étertestben történik. Ennek a térszelvénynek a legkülső határa mindössze maximum 2,5 cm-re van a bőrfelülettől. (A fenti ábrán kékkel jelöltem.)
Ha masszázsra jelentkezel, a masszőrnek alapból engedélyt adsz – a nemi szerveken kívül – a teljes test megérintésére. Ezen túlmenően a legjobb masszőrök, az érintés előtt jelzik is az adott területnek, hogy impulzus fogja érni, pl. a takaró enyhe megmozdításával, vagy rendkívül lassú, gátolt sebességű megközelítéssel, így az ijedtséget és a hirtelen érintés általi megrázkódtatást kizárják a kezelésből.
A masszázs bensőségességével kapcsolatban megemlítendő, hogy maga a kezelés nem csak felületi érintkezésből áll. Ha eléggé megbízol segítődben, akkor tudatilag, ideiglenesen kikapcsolhatod az aurád bizonyos szintű védelmét, megérezheted magadban a másik ember sugárzását. Egymás energiaterei ilyenkor a testetek mélyére hatolnak és közvetlenül befolyásolják azok működését. A masszőrtől mindig tiszta energiát kapsz. A jó masszőr erre különösen figyel. Bioelektromos tartományát úgy állítja be, hogy abból csak pozitívan tudj töltekezni.

A lényeitek egymásra- és az elme külvilágra gyakorolt hatása
Ahogy a környezet hat az emberekre, úgy az emberek is hatnak egymásra és a környezetre. Inspirálnak, meghatnak, felkavarnak, meghökkentenek, örömet okoznak és képesek lennének megváltoztatni a fizikai valóságot is, ha elhinnék, hogy megtehetik és egyensúlyban lennének a világgal. A változtatás képességének valamikor a múltban a birtokában volt az emberiség. Ennek a fokú hitnek azonban a nagy részét sikerült azóta elvesztenünk.

Elmondom, hogyan működik: ha gondolsz valamire, és el is hiszed, hogy meg tudod valósítani, az aurád, a bioelektromos meződ a tested körül felveszi a gondolatod mintázatát. Ha egy másik ember van a közeledben, a visszahatás révén érzékelheti ezeket a gondolati mintázatokat és benne is megjelenik a gondolat. Így terjed a hatás egyik emberről a másikra, majd közvetve a tárgyakra, így a fizikai valóság megváltozik1. Ennek a változtatásnak a mibenlétét korábban kutatták a Princeton egyetemen.

Ez a gondolati szándék a teljes fizikai világra hat, így a testedre is. Ne feledd, Te teremted a világodat, így magát a fizikai testedet is képes vagy befolyásolni. Ha rájössz, hogyan teremts magadnak és másoknak nyugalmat, biztonságot, egészséget, jólétet, meg fog változni hatására az egész világ.

Az érintés világa, a tenyér, mint energiaforrás
Az emberi kéz egy tökéletes szerszám. Egyedfejlődésünk során úgy alakult ki, a szembe fordítható hüvelykujj által, hogy bármit meg tudjunk benne tartani és mára már a kezünk meghosszabbításaként foghatóak fel használati tárgyaink, eszközeink és egész világunk erre épül, az emberi kéz precizitására.

Vannak azonban más tulajdonságai is: rendkívül jól lehet vele érezni, és ráhatást gyakorolni. A tenyér önmagában egy energiaforrás, amely fényt bocsát ki2. Igaz, hogy ez a fény csak néhány fotont (fényrészecskét) jelent, mégis az energiák átadásában játszhat fontos szerepet. A tenyérből kilépő fehér fény a legtisztább, legpozitívabb energia, amely masszázskor átadásra kerülhet. Az energia mellett nagyon fontos a gyengédség, amely a kezet mozgató izmok finommotoros kontrollján és koordinációján alapul. Mint egy pantomim művész, aki nem létező tárgyakról hiteti el kezeivel, hogy azok léteznek.

A kéz az a végtag, amellyel a leghatásosabb kezelést lehet adni. A lényeg az érintés, az érintkezés, amely nélkül kevésbé működne az áramlás. A kéz adhat durva ütést, erőszakot, de adhatja a leggyengédebb érintést és szeretetet is.

Tudati, lelki és testi hatások
Ha még nem éltél át semmilyen masszázst, bíztatlak, hogy tedd meg, mert ha közben sikerül elérned azt az állapotot, amikor kizárólag magadra tudsz koncentrálni, akkor tettél egy hatalmas lépést a Világ és önmagad megismerése felé vezető úton. Tapasztalataim szerint az első alkalommal az elme még fel sem fogja a történéseket, mert annyira új minden. Az ellazulás sem működik igazán ilyenkor, mert nem vagy felkészülve, nem tudod, mi következik. Nálam a második és harmadik alkalomtól kezdett körvonalazódni, hogy mi is ez az egész.

Először úgy mentem oda, hogy belül tökéletesen bizalmatlan voltam a téma iránt. „Még nem voltam ilyenen, majd kiderül, hogy használ-e.” mondtam érdektelenül. Aztán amikor többször átéltem az érzést, akkor kezdtem kinyílni és nagyobb bizalommal fordulni segítőm felé. És ekkor valami csodálatos dolog történt. A kezelés közben vettem észre, hogy teljesen kikapcsol a tudatos énem és olyan érzések kerítettek hatalmukba, amelyeket azelőtt soha nem éreztem. Amolyan felismerés kerített hatalmába, mintha először tapasztalnék meg egy új dolgot. Intenzitásban ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy születése óta vak ember először pillantja meg a színeket, vagy egy süket először hallja a hangokat. Ezek nekik félelmetesen új megtapasztalások lehetnek, de mégis ekkor tárul fel előttük egy addig nem észlelt spektrum, a világnak egy teljesen más horizontja, amely számunkra természetes, de az ő szemszögükből döbbenetes és hátborzongató is egyben.

A masszőröm végig hangsúlyozta, hogy nem ő az, aki dolgozik rajtam, hanem mindvégig önmagam vagyok a középpontban. Ő csak egy közvetítő szerepet tölt be az energiák átadásában. Nos, még ha nem is hiszel ebben, célszerű kipróbálnod és megfigyelned közben a testedben, valamint azt követően a lényedben végbemenő változásokat. Nyilván a masszázshoz mindketten kelletek, de akinek igazán akarni kell a dolog sikerességét, az Te vagy.

Előfordulhat, hogy közben színeket is látsz. Ha színterápiával is foglalkozó masszázsstúdióban vagy, akkor megvan a magyarázat, ha viszont nincs mesterséges, színes fényforrás, akkor a masszőr auráját fogod látni. Ugyanígy a segítségedre érkező egyéb információalapú lények energiamezője is beindíthat az agyad látóközpontjában színérzékelést. Ilyenkor a szem nem vesz részt a látásban, nem a fény hullámhossza által kiváltott elektromos jel továbbítódik, ezek a hatások csupán az agyat stimulálják, az érzetek csak belül alakulnak ki.
Te engeded meg magadnak a változást, közvetve, a lelkeden keresztül. Az agyad ugyanis kapcsolatban van a lelkeddel. A hipotalamuszban lévő bizonyos idegsejtjeid atomjaihoz kapcsolódó lélekrészecskével, vagy más néven szikrával vezérled tested minden működését.
Lelki szinten úgy néz ki a dolog, mint amikor egy tóba egymáshoz közel a vízbe ejtünk két kavicsot. Hullámokat keltenek, amelyek egy része kioltja egymást, mások felerősödve folytatják útjukat. Hatnak egymásra és az egész tóra is. Hullámterük egyre csak növekszik, amely végül érződik a tó partjain is. Tudd ezért azt is, hogy ha kinyílsz, a hatásod nem csak helyi szintű lesz, hanem az egész világ megérzi ennek impulzusát.

A kezelés sikeressége
Az elérni kívánt cél, pl. a stressz, a fájdalom csökkentése vagy egy lelki blokk feloldása csak akkor érhető el, ha a teljes lényedet a masszázsasztalra helyezed. Ehhez bizalom kell, ami az első alkalommal is kialakulhat, de a legtöbbeknél szükséges a fokozatosság, a ráhangolódás.


A bizalom azért kell, mert egy másik ember kezébe adod magad. Amíg dolgozol magadon, rábízod a lényed, a fizikai valód, az irányítást is átengeded. Az irányítás átengedése alatt azt értem, hogy megengeded, hogy beavatkozzon a tested folyamataiba. Emellett azonban Neked annyi a feladatod, hogy mindig a megfelelő érzelmi, ezáltal fizikai állapotban tartsd a tested, így érintései a megfelelő hatást fogják kiváltani. Ez az állapot engedi meg, hogy csak a saját érzéseidre és a kezelésen keresztül a lényedben bekövetkező pozitív változásokra figyelj. Egyszerűbben fogalmazva: masszázs közben ne beszélj, légy vele a jelenben és hagyd, hogy megtörténjen! Ha már van annyi bizalmad iránta, éreztesd vele.

Az egyik alkalommal sikerült oly mértékben ellazulnom, hogy úgy éreztem, elaludtam. Később jöttem csak rá, hogy amit alvásnak hittem, az egyfajta éber álom volt, az ébrenlét és az elalvás határán. Ilyenkor születnek a legeslegjobb élmények a lényem felismerésével kapcsolatban.

Egyes masszázsoknál beépítve megjelenik a meditáció lehetősége. Ilyenkor az egész masszázs egy nagyon nyugodt, békés tónusban történik, amely nagy mértékben megnöveli annak sikerességét. Meditáció közben ugyanis, főleg, ha elég mélyre sikerül menni, a külvilág eltűnik és helyét átadja egyfajta végtelenül nyugodt állapotnak, amelyben a masszőr érintésein keresztül csak magadra tudsz figyelni.
Van, hogy a masszőr kifejezetten kéri, hogy hunyd le a szemed, ez főleg a meditációs kezelésekre igaz. Csukott szemmel, sokkal jobban lehet befelé koncentrálni.
Ha viszont nem kötelező, vagy nem kapsz konkrét utasítást erre, ebben az esetben is élhetsz vele. Ez nem csak Magad felé, hanem a külvilág felé is jelzés és gesztus értékű. A lehunyt szem ebben az esetben azt jelzi: megélem a pillanatot annak teljes valójában. Ezzel üzenetet is küldesz a segítődnek: bízom benned, minden érintésedben, jót teszel velem.


A masszázs közben, akár meditációban történik, akár anélkül, ha sikerül teljes egészében átélned az érzést, akkor a külvilág számára teljesen „megsemmisülhetsz”. Elmerülhetsz lelked óceánjában és feloldódhatsz a pillanat szépségében.
A kezelés, vagyis a magaddal való együttlét sikerességét bizonyítja többek közt a testi és lelki katarzis is. Itt nem a nemi együttlét során tapasztalt gyönyörről beszélek, hanem a saját lényedre való ráeszmélésről. A bizalom által lehetővé vált felismerésről, hogy Te egy egyedi, különleges, ezáltal értékes ember vagy.
Emellett minden alkalommal, amikor a segítőd kezei alá fekszel, egy új problémát oldhatsz meg magadban, az érzés intenzitásától függően akár fel is találhatsz valami újat. Erről nem fontos tájékoztatni a masszőrt, de ha elmondod neki, jutalékot kérhet a találmányból befolyt összegből. Csak viccelek!

Testen kívüli élmények, túl a fénysebességen
Az ellazulás szintjétől függően masszázs közben érzékeid kiélesednek és azon kaphatod magad, hogy teljesen máshol vagy, mint ahol a tested van. Úgy érezheted, hogy magadban hallod az utcán beszélgető emberek hangját, vagy bármilyen távolinak hitt helyen vagy. Amint ebbe az állapotba kerülsz és kezdesz elvonatkoztatni a valós érzékektől, eltűnik az asztal, amin fekszel, elhallgatnak a hangok, kialszanak a fények, lassan elillan az épület is és a Világ átadja helyét egy jobb helynek, egy olyannak, amelyben nincs fájdalom, nincsenek gátló tényezők, csak Te vagy. Még az időből és a térből is kiléphetsz ideiglenesen és egy teljesen más időpontban, vagy más helyen léphetsz be. Bárhova eljuthatsz. Testedet erre az időre nyugodtan ott hagyhatod, mert segítőd személyes tere áthatja és védelmet nyújt számára.

Vajon milyen messze utazhatsz és milyen sebességgel lényed ezen megtapasztalható gondolatainak szárnyán? Kalandozzunk még egy kicsit a horizont mögött!
Az elektromos impulzus közel fénysebességgel halad az agyban, de vajon a gondolat is ezzel a gyorsasággal közlekedik? Az ember számára felfogható lépték szerint, fénysebességgel haladva másodpercenként 7 és félszer kerülhetnénk meg a Földet. Ez a távolság mindösszesen 299 792,5 km. De ne álljunk meg itt, növeljük a távolságot és a léptéket, hogy megtapasztaljuk a saját szemünkkel, milyen gyors is a fény: a Napból, amely 149 600 000 km-re van tőlünk, a fény 8 perc 17 másodperc alatt ér a Földre, míg a naprendszer peremét csaknem 5 és fél óra alatt éri el. Így már nem is tűnik olyan gyorsnak, igaz?



A fény valójában nem gyors, csak számunkra az, mert van egy másik dimenzió az egyenletünkben, amelytől nagymértékben függünk. Folytonos, mindig előre halad, soha nem áll meg és csak akkor értjük meg, ha belegondolunk valódi természetébe. Ez a dimenzió pedig az idő. Ha valaha elérnénk a fénysebességet, a külső szemlélő számára az időnk relatív volta miatt megállna. Mintegy kilépnénk a saját idősíkunkból és amint a sebességünk ismét 0-ra csökkenne, belépnénk abba egy későbbi időpontban. Ez egyenlő a jövőbe való időutazással, amelyről rengeteget fantáziált az ember, de eddig az elméleteken kívül nem sikerült elérni.
Mint tudjuk a fénysebesség az a sebesség, amelynél nem haladhatunk gyorsabban. Vagy mégis? Mi történne az idővel, ha nem elégednénk meg a fénysebességgel és emelnénk azt? Ez esetben az idő elkezdene visszafelé járni, azaz a múltba utaznánk és olyan elképzelhetetlen távolságokba, amelyek csak elsőre hangzanak felfoghatatlannak.
Kutatók kísérleti eredményekből következtettek rá, hogy két összefonódott elemi részecske közti kommunikáció 3 000 000 000 000 (3 billió) m/s sebességű3, ami olyan felfoghatatlan sebesség, hogy az információ áramlását szinte tekinthetjük azonnalinak is.

Vajon a gondolat is ezzel a sebességgel halad és tesz meg egységnyi utat két tetszőleges ember elméje közt? A válasz az, hogy: Igen, ha legalább az egyik félnek van emléke, korábbi interakciója, bármilyen leírt, vagy érzett tapasztalata a céljával kapcsolatban. És ez az az összefonódás, amelyről a részecskék kapcsán írtam, és amely csak úgy jöhet létre, hogy a kiindulási és a végpont egyszer találkozzanak.
Ez a találkozás köztünk gondolati szinten akkor jön létre, amikor ennek a szövegnek a hatására elkezd pörögni az elméd, és belegondolsz a tartalmába, próbálsz a sorok közt olvasni és a megismerés révén eljutsz a tér egy olyan pontjára, amelyre az írás, mint útjelző mutat.

De menjünk még messzebbre! Teljesül-e az összefonódás elmélete, ha masszázs közben egy távoli bolygóra, vagy egy „messzi-messzi galaxisba” szeretnél eljutni? Vajon lehet-e korábbi kapcsolatunk az Univerzum távoli pontjaival? Most arra kérlek, hogy itt állj meg az olvasással, amúgy is sok az információ, ezért kicsit gondold át. A következő bekezdést csak akkor kezd el, ha az előző kérdésre megvan a válaszod.

Amíg gondolkodsz, tekintsd meg az Univerzum történetét egy egyedülálló alkotásban, amely az elméd látóterét 360°-osra növeli - libabőr garantált [magyar felirat bekapcsolható]:

John D. Boswell - Melodysheep - Timelapse of the entire Universe

Nos, egykor a ma legtávolabbi galaxisok is egykor egyek voltak velünk4. Egy végtelenül sűrű pontban, a szingularitásban egyesültünk velük. Ami régen alakult ki, távol van tőlünk, pedig közösen jöttünk létre. A testünket alkotó anyagok egykor létezett csillagok hatalmas robbanása során kerültek az űrbe, majd alakult ki belőlük naprendszerünk, bolygóink. A korábban kialakult csillagokkal, bolygókkal és galaxisokkal – amelyek most a legtávolabb vannak – is van korábbi kapcsolódási pontunk. Ezért vagyunk képesek eljutni hozzájuk.

Vajon tudatosan íródik ez a szöveg? Vajon az általa megjelenített gondolatok az agyból indulnak ki? Számomra egyre több jel mutat abba az irányba, hogy ezekre a kérdésekre a nem a helyes válasz. Miért mondom ezt? Azért, mert amikor a tudatos elme valamilyen helyzet, vagy állapot kapcsán háttérbe kerül (ilyen állapot pl. a meditáció, a tudatmódosító szerek hatása, de még a halálközeli élményeket és a kómát is ide sorolom), a tudat folytonossága a szó szoros értelmében – bármennyire is meglepő, de – nem szakad meg. A kómában lévő ember is tudatos, csak éppen a fizikai feltételei nincsenek meg ahhoz, hogy interakciót kezdeményezzen, vagy viszonozzon, mert az „adóvevője” nem működik. Ez az adóvevő lenne az agy, amely viszont csak az anyagi világban való gondolatközlésre alkalmas.
Ilyen állapotokban egy másik interfésszel, a lelkünkkel kommunikálunk, amelyet viszont az „élők” nem érzékelnek, mert elnyomják magukban.

Anyagiak
Van az az ismeretségi és bizalmi szint, amikor azt mondhatod, kezdenek nem számítani az anyagiak. Az ítélkezés- és feltételnélküliség igazi szépsége az, hogy annyira bízom Benned, hogy nem várok el semmit Tőled. Ezzel viszont gátlom a pénz, a fizetség, a jogos juss áramlását a világban, ami egy hátráltató tényező a lelki fejlődés tekintetében. A munka értéke egyrészt egyezményes, másrészt mindenkinek van egy érzése róla. A kérdés valójában az: tudsz-e nyitni az emberek felé és eljutni egy olyan bizalmi szintre, amikor az anyagi potenciálkülönbség kielégítése természetes lesz számodra és az időnkénti ellenszolgáltatás csökkentésével (akció) csupán a köztetek lévő bizalmat erősíted meg és nem arra használod, hogy vagyonodat gyarapítsd? Ez a felfogás felemelő, ennek ellenére a mai anyagias világban a következőkkel találkozhatsz:

- „Ez nem munka, keressen magának rendes munkát!”
- „Ezért képes volt pénzt kérni? Nevetséges!”
- „Ez sok, ennyit biztos nem adok érte!”
- „Hány alkalom kell még az eredményhez?”
- „Csak a pénzed kell neki, hidd el!”

Változtassuk ezeket pénztelenné:

- „Ez nem munka, hanem olyan öröm, ami segít!”
- „A fizetség az Ő létének is az alapja, tekintsd gondoskodásnak és lásd be, hogy Ő a legtöbbet adja.”
- „Ismerd el a munkáját és az annak elvégzéséhez szükséges tudás megszerzésébe fektetett energiáit díjazd!”
- „Ne légy türelmetlen! Tartsd észben, hogy az állapotod javulása időbe telik. Erről Ő végképp nem tehet.”
- „Ha azt hiszed egyoldalú a dolog, tévedsz. Nem csak adsz, kapsz is, nem is keveset.”


Az anyagi ellenszolgáltatás tekintetében a követendő példa a következő lehet: teszteld le a kezelést és ha úgy érzed ad valami pluszt, akkor fizesd meg jól. Mutass hajlandóságot és érdeklődést iránta. Bíztasd, adj neki bizalmat és többszörösen visszakapod.

Fizikai eszközök
Akárcsak a szellem számára, így a test védelmére, működésének elősegítésére, tisztítására, valamint annak érdekében, hogy fokozzuk az élményt, léteznek olyan eszközök, amelyeket a masszőrök előszeretettel használnak. Ilyenek például az illóolajok, a különböző ásványi kristályok, valamint különféle gyertyák.

Illóolajok
Különböző illatokban kaphatók és hatásmechanizmusukban eltérnek egymástól, de a masszázs elengedhetetlen kellékei. Van olyan is, amelyiknek illatanyagai belélegzésével érhetjük el a kellő hatást, de mindegyik olaj közös tulajdonsága, hogy levegővel érintkezve párolog, azaz a felszívódása után egyáltalán nem hagy nyomot sem a ruhán, sem a felületeken, masszázs közben pedig védi a bőrt az esetleges hámsérülésektől és kellemes érzést biztosít.


Az olajok másik, ritkábban leírt hatása a pórusok kitöltése által értelmezhető leginkább. Feladata elsődlegesen a masszőr tenyerének bőrfelülete és a te bőröd közt csökkenteni a súrlódási erőt. Másrészt a bőr apró felületi egyenetlenségeinek kiegyenlítésével, ezáltal az érintési felület nagymértékű megnövelésével és a hámréteg időlegesen tükörsimává változtatásával elősegíti, hogy a két bőrfelület atomi szinten érintkezzen egymással. Na ezért érzem minden alkalommal földöntúlinak a kezelést, főleg, amikor a kéz, a láb, vagy az arc van soron. Az olaj hatása felerősíti a nyomás és hőérzékelő sejtek működését, így ezeken a területeken érezheted a segítőd ujjlenyomatának barázdáit is, ami valljuk be elég apró méretű: 1 barázda keresztmetszetének szélessége kb. 0,2 mm. Ezt az érzést legfőképpen a két fél tenyerének és az ujjaiknak érintkezésekor lehet megfigyelni.

Ásványi kristályok
A különböző ásványok a bolygó ékkövei, amelyek a testéből származnak. Ő hozza létre őket, benne alakulnak ki. Többféleképpen jöhetnek létre attól függően, hogy melyik természeti erő hozza létre őket. A Föld mélyén, extrém hőmérsékleti tartományban és nyomáson jönnek létre a magmás ásványok. Amikor a magma már meglévő kőzetrétegen tör át, átkristályosít, így metamorf ásványokat alakít ki.


A folyók és felszíni vizek hozzák létre az üledékes ásványokat. Kialakulása során, kristályosodási folyamatai révén végül az atomszerkezeti struktúrájában minden ásvány megőriz egy kis rezgést a létrejöttének helyén végbemenő természeti erőkből, így, ha ezek az ásványok a közeledben vannak, a rezgéseik átadódnak a testednek, kialakítva egy harmonikus tartományt körülötted. Használhatók még káros energia távoltartására is.

Gyertyák
Az illatgyertyáknak kettős szerepük van. A megfelelő hangulat elérése mellett az egyes illatok más-más reakciót váltanak ki. A testgyertyák használatával gyorsíthatjuk a tisztulási folyamatot. A testgyertya lényegében egy üreges cső, amelynek égése közben a csőben vákuum keletkezik és a kéményhatás elvén kiszívja a testből a méreganyagokat. Az égés során továbbá a gyertyában lévő illóolajok beszivárognak a bőrbe a gyógyító hatást kitolva.

Folyadékbevitel
A szervezet számára, a legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Ez egy átlagos testalkatú nő számára naponta 2l, egy férfi számára pedig 2,5l. Ezt annyiban módosítanám, hogy testalkattól és mozgásmennyiségtől függően lehet több is. Miért ennyi? A szervezet vízháztartásától függ a keringési rendszer állapota, a vér sűrűsége. A sejtjeink csakis ebben a közegben tudnak életben maradni. A vér az ősleveshez hasonlóan folyamatosan tápanyaggal és oxigénnel látja el a sejteket. Ahhoz, hogy a sejt fel tudja venni ezeket az anyagokat és leadni a végtermékeit, a levesnek megfelelő állagúnak kell lennie. Hogy lehet ennyit meginni? Nem csak az agyban vannak idegsejtjeink, a szervezet minden részében van intelligencia, így csak annyit használ fel a vízből, amennyi neki szükséges, egy cseppel sem többet. A kezelések előtt is és után is ajánlott minél több, de legalább fél liter tiszta víz elfogyasztása, mert egyrészt az izmok kívülről történő mozgatása, másrészt az idegrendszer és a meridiánok, reflexpontok stimulálása közben kiválasztódott méreganyagok ebbe a folyadékba fognak kiürülni. Ez nagyban megkönnyíti a test tisztulását.


A lelki és testi blokkok feloldásában emellett nagy segítséget tudnak nyújtani különböző teák, amelyeknek az egyes területekre specifikus hatásain túl közös tulajdonságuk, hogy enyhe vízhajtó hatással rendelkeznek, így még meg is gyorsítják a folyamatot.

A kínai vízkúra például nagyon jó hatással van a test általános állapotára, serkenti a vérkeringést, ürülnek a méreganyagok. A kúrához lehetőség szerint tisztított, lágyított csapvizet használj, de az említett teákkal is elérheted a kellő hatást.

- A reggeli ébredés után, ha mondjuk legkésőbb 6-kor kelsz, akkor 45 percen belül, vagy ahogy Neked kényelmes, kezdésnek igyál meg 4 x 2 dl vizet (ha nem tudsz ennyit meginni, akkor kezdhetsz 2, vagy 3 pohárral is).
- Tarts 45 perc szünetet: ne igyál és ne egyél semmit.
- 7:30 körül reggelizz bőségesen, rostdús ételeket és igyál mellé, amennyi csak jól esik.
- Ismét tarts szünetet, de ezúttal 2 órás legyen, ezalatt szintén ne fogyassz se ételt, se italt.
- Ezután, 9:30, 10 óra környékén már folytatható a napi rutin: tízórai, majd ebéd stb.
- Egészségedre!

Ennek hatására jobban fogod érezni magad. A kúra egyébként beilleszthető a szervezet napi bioritmusát követő – azaz a kínai szervórán alapuló – napirendbe is.

Hang: az élet harmóniája
A hangok a levegő rezgései, amelyek hatnak a fizikai állapotunkra. A masszázs tekintetében a minimum 40W (20+20W) teljesítményű, kb. 55Hz és 20KHz közti frekvenciatartományú, sztereó hangsugárzók nyújtják a legjobb élményt a masszázsasztal közelében. A 2 hangszórót optimális esetben a kliens fülétől 1, 1,5m távolságra az asztal mindkét oldalán helyezzük el úgy, hogy a hangszórók középvonala által meghatározott irányvektorok pontosan a kliens hallójáratai felé nézzenek. Ily módon a páros szerv által érhető el az az érzet, hogy a hang nem kívülről hallatszik, hanem egyenesen bennünk keletkezik.


Az akusztika miatt a távolság nagyon fontos, ha túl közel helyezzük a fülhöz, amellett, hogy nem alkalmazhatunk egy szintnél magasabb hangerőt, a hanghatás ingadozására számíthatunk, mivel a masszőr körbejárja az asztalt, így a testéről visszaverődő és általa kitakart hangok miatt inhomogén lesz a hangélmény. Az ilyen hangingadozásokat küszöböljük ki azzal, hogy olyan eszközt választunk, amely zajcsökkentése révén tiszta hangokat ad ki és hangja jobban betölti a teret.

A hangerő ideális mértéke 30 – 40 dB, ami egy ablakon átszűrődő csendes zápor hangjának felel meg. A környezeti zajok kiszűrése viszont alapkövetelmény, mert enélkül kevésbé működik, vagy éppen a zajszint ingadozásától függően, bizonyos időközönként megszakad az energiaáramlás. A hangok is az ellazulást segítik, valamint hangterápiás használat esetén az egyes frekvenciák által különböző testi impulzusok érhetők el. A pontosan beállított frekvenciatartományú hanghatások csak akkor érik el a céljukat, ha az eszköz képes a szükséges tartományban, tisztán, torzításmentesen sugározni.

Milyen zene a legjobb?
A legmegnyugtatóbb a ritmusos, mély és magas hangokat egyaránt tartalmazó dobbal kísért dallamos zene. A ritmus és az ismétlődés azért jó, mert rendszert visz az elmébe, csökkenti a diszharmóniát, nyugtat, segíti a kiteljesedést.
A műfajok tekintetében a következőket tartom megfelelőnek: chillout, new age, shamanic, native american, valamint a különböző területekre ható binaurális frekvenciákat és theta hullámokat tartalmazó meditatív zenék.

Vissza a természethez
A masszázson is tulajdonképpen a Föld energiáját kapod, amelyből segítőd is táplálkozik. A Földből áradó geomágneses mezőben élünk. Az élőlények ezt alakítják át biomágneses mezővé. Ezt sugározzák közvetve a növények, az állatok, de még mi emberek is. Ezek a mezők a bolygó vasmagja és a körülötte áramló földköpeny mozgása – mondhatjuk, hogy a vérkeringése – által keletkeznek és a Föld auráját alkotják. Neki is van? Igen van és a Napnak is van, csak sokkal erősebb. A Nap energiájának csak bizonyos részeit vagyunk képesek elviselni, a többit a Föld aurája kizárja.

Egyik eufórikus pillanatomban azt kérdeztem segítőmtől: „Nem szívtam le nagyon az energiáid?” erre azt a választ kaptam, hogy: „Ne félts engem, van miből töltekeznem.” Itt elsősorban a természet erejére gondolt, különösen jó hatásfokkal tölthetnek fel a fák, a föld vagy a patakok. A fák rezgéstere rendkívül nagy, jóval nagyobb, mint az emberé így érdemes egy erdőt felkeresni a töltésért.


Mindent összevetve a masszázs – annak ellenére, hogy különálló lények vagyunk, mégis – transzcendens élmény. Ilyenkor nem csak kapsz, hanem adsz is. Lelkeitek különböznek az elméitektől, a lélek igaz, őszinte és szeretetre méltó. Nem számít neki, hogy mennyit kap, mindig, mindent odaad. Valahol átlépheted vele azt a határt, amit a józan ész diktál, egy falat törhetsz át, amin a kialakult gátlásaid miatt azelőtt nem voltál képes túljutni. Újra a gyermekkorodban érezheted magad, amikor a játék által kezdted megismerni a világot. A játéknak köszönhetően tudat alatt minden alkalommal új ismereteket szereztél a környezetedről, átélted azt az ellazulást, testi és lelki katarzist, amelyet a jelenben, felnőttként is megtapasztalhatsz. Újból érezheted azt, amit már nagyon régen nem éreztél: az érintésből fakadó szeretetet. Felidézheted az örömöt, az igazi gyermeki, gondtalan, felhőtlen boldogságot. A cél pedig az, hogy egy idő után a masszázson kívül is reprodukáld ezt az érzést.
Csak a kezdet nehezebb, ha elindulsz, nyitsz a világ felé és lendületbe jössz, az élmény minden alkalommal új lesz, mert minden nap egy új lehetőségre eszmélsz. Így végül jobbá teheted a világot.

Kívánom, hogy Te is találj segítőkre, tárd ki előttük szíved kapuját, lelj rá életed masszázsára, legyenek ezáltal pozitív tapasztalataid, teljesüljenek a vágyaid, és végül kinyíljon az a virág: az életed virága.

Tudományos források
1The Princeton Engineering Anomalies Research Laboratory – Parapsychological experiments with random event generators 1986. [Vissza]
2Mitsuo Hiramatsu – Hamamatsu Photonics – Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology 2005. [Vissza]
3University of Science and Technology of China, Shanghai – Shanghai Branch, National Laboratory for Physical Sciences at Microscale, and Department of Modern Physics – Bounding the speed of „spooky action at a distance” - arXiv:1303.0614v2 [quant-ph] 18 Jun 2013. [Vissza]
4Georges Henri Joseph Édouard Lemaître – Annales de la Société Scientifique de Bruxelles – 1914 - Primeval atom model of the universe (forerunner of the modern day Big Bang theory). [Vissza]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése