Szellemek - paranormális jelenségek a hétköznapokban

|

Léteznek szellemek? Ha igen, miért vannak köztünk? Láthatjuk őket? Rossz, vagy jó szándékúak? Sokakat borzongással tölt el, ha szellemekről beszélünk. De tulajdonképpen mi a szellem? Kell-e tőle félni és egyáltalán felvehető-e a kapcsolat vele?Mint minden természetfeletti témakörnek, így ennek is megvannak a szkeptikusai, akik nem hisznek benne, nem látták, nem hallották és nem érezték soha szellemek jelenlétét és állításuk szerint a jövőben sem fogják.

A szellemnek, mint jelenségnek két magyarázata lehet:
Az egyik, hogy magát a jelenséget az agyunk állítja elő különböző külső elektromos ingerek, vagy anomáliák hatására. Minthogy az agysejtek apró elektromos jelekkel kommunikálnak, ez az érzékeny rendszer könnyen megzavarható hasonló frekvenciájú rezgés, vagy áram segítségével. Ebben a felfogásban a jelenséget, mint hallucinációt értelmezzük, ebből az következik, hogy nincsenek szellemek.
A másik magyarázat, hogy a szellem egy valaha élt ember, vagy állat entitása (vagyis lelke), amely nem lépett át a halála után a következő létezési szintre, hanem itt ragadt köztünk, természetesen test nélkül, információ, rezgések, elektromágneses erőterek formájában. Ilyenkor a "halott" személy tulajdonképpen nem is tudja magáról, hogy halott és megpróbálja ugyanúgy folytatni életét, mint azelőtt. Ez az, amit természetfelettinek hívunk.

Hogy vannak-e szellemek, azt az dönti el, melyik elgondolás bizonyul helyesnek.
Aki még nem látott szellemet és ezért kételkedik a jelenlétükben, érdemes elgondolkodnia a második magyarázat helyességén. Lehetséges-e, hogy egy tudat rezgések, és elektromágneses hullámok formájában legyen jelen köztünk? A technológia még nem áll rendelkezésünkre, hogy mindezt bizonyítsuk, de egyesek szerint ahhoz már megvan, hogy ellenőrizzük, láthatóvá tegyük, mérjük a szellemek jelenlétét.
A legegyszerűbb módszer, ha digitális fényképezőgéppel, vaku használatával befényképezünk egy sötét szobába. Ha szerencsénk van, az elkészült képen láthatunk olyan dolgokat, amik nem oda valók, vagy nem tudjuk megmagyarázni mibenlétüket. Láthatunk például úgynevezett "gömbjelenséget", ami a szellemvadászok szerint idegen entitás jelenlétére utal. A lényege, hogy kis átlátszó fehér körök jelennek meg a képen, a körök belseje nem homogén, utalva ezzel az általuk hordozott információra. A szkeptikusok a köröket a fényképezőgép lencséjének a vaku hatására valamely tárgyról visszaverődő képével magyarázzák.


Egy kedves olvasóm: M. Nikol képei gömbjelenségekről.
Köszönet értük!

Képaláírások megtekintéséhez kattints a szövegbuborék ikonra!


Kíváncsi voltam, hogy én is le tudok-e fényképezni egy gömbjelenséget és tettem egy kísérletet. Először sötét szobával próbálkoztam, de semmi eredménye nem volt. Próbáltam az ablakról visszaverődő vakuhatást, de így sem jártam sikerrel. Végül teljesen véletlenül a családi képek között bukkantam rá az ominózus körökre. Karácsonyi képek voltak és nagyon érdekes, hogy körök csak azokon a képeken jelentek meg, amelyek idősebb családtagokról készültek.

Gömbjelenség egy családi fotón, amely az eredeti kép fekete hátterében tökéletesen látható.

A képeket kinagyítottam, megfigyeltem a körök mintázatait, de jelenlétükre nem találtam magyarázatot. Lehet, hogy egy szemüvegről visszaverődő lencse fényfolt, vagy valóban egy halott személy, aki íly módon volt jelen a család meghatározó összejövetelén? Ha az utóbbi a helyes, abba beleborsózik az ember háta, ugyanis a tudat, hogy egy szellem járkál a lakásban, aki egy egykori családtag is lehet, felfoghatatlan és félelmetes. Mindemellett azért fontos azt is kiemelnünk, hogy egyre fokozódó elektroszmogban élünk, lakásunk falai vezetékekkel behálózottak, a háztartási gépek, a számítógép, vagy a televízió igazi elektromos gócpontok, ahonnét rengeteg hullám bombáz minket nap, mint nap. Ebben a környezetben nagyon is gyakoriak lehetnek az anomáliák. Mondok is egy példát: az olyan szobában ahol digitális fényerő-szabályozós villanykapcsoló van, ott bármikor egy hálózati áramingadozás hatására felkapcsolódhat a lámpa, valamint a fényerőssége is változhat külső beavatkozás nélkül.

Vannak, nincsenek? Mindenki válasszon egy lehetőséget, a döntés a sajátja. Egy dolog viszont aggodalomra adhat okot: nem lehetünk biztosak sem az egyikben, sem a másikban, a megoldás egyelőre rejtély marad.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ilyen köröket tucatszámra fényképeztem le Mindenszentek előestéjén, egy bizonyos időtartamon belül. A puszta közepén, a lencse előtt SEMMI üvegtárgy nem volt, legalább 200m-re volt a legközelebbi beton út, azon túl fák, de amúgy csak fű. És rengeteg kör. Bent a városban olyan volt, mintha havazott volna, annyi kör volt. Az előtt egy estével csak egy kör volt a képen, és még nappal is látszottak, akkor 3-4 db volt már. Éjfél felé viszont már megint kevesebb volt belőlük. Ez nem lehet géphiba. Más helyeken, különböző mennyiségű, erősségű és élességű körök, más távolságban... nagyon durva.
Ja, és már több, mint két éve megvan a gép, máskor is készültek már így vele képek, akkor semmi "baja" nem volt.

Ha kell, tudok küldeni képet. Az e-mail címem m_nikol@freemail.hu

Reactor írta...

Kedves m-nikol!
Nagyon érdekes, amit írsz!
Eszerint már te is átéltél ehhez hasonló paranormális jelenséget.
Szívesen fogadom képeid és ha megengeded, párat közzé is teszek ebben a bejegyzésben, hogy minél jobban megértsük ezeknek a dolgoknak a működését.
(E-mail a profilomban.)

Várom hozzászólásaidat más témákban is.

Névtelen írta...

Én és a két haverommal ott ültünk a kocsiba a korház parkolójánál sötét volt este 8 körül lehetett kb és meg jelent előttünk egy gömbféleség! De ez olyan volt mintha lett volna neki gerince vagy nem is tudom hogy minek lehet nevezni! De kegyettlenül megijedtünk! 3-4 percig ott volt és szép lassan kezdett elhalványulni! Mi ezt szabad szemmel láttuk mind a hárman! És azóta se tudjuk hogy mi lehetett az! Ha tudnál nekünk segíteni hogy mi lehet ez akkor megköszönném! Kép is van róla! Ha kell én is tudok küldeni! Üdvözlettel: P_Krisztián!

Reactor írta...

Krisztián!
Bevallom kicsit én is megijedtem hozzászólásodat olvasva, félelmetes lehetett átélni ezt a jelenséget. Nyílván nem véletlen, hogy kórház közelében történt.
Szívesen segítek, bár nem vagyok "szellemszakértő", de engem is nagyon érdekel a téma és kíváncsi vagyok a képre!
Ha pedig hozzájárulsz a kép megjelenítéséhez, akkor közzéteszem a blogban, ugyanis több szem többet lát!

Megjegyzés küldése

Idézet a bölcsességről

Az 5 legnépszerűbb bejegyzés

A tartalom és a tanulság tekintetében olvassa el a bejegyzéseket,
majd kérdezze meg önmagát, vagy a blog szerzőit!


VIGYÁZAT!
Az olvasás tudást okoz!"Hogy megismerj!"

A chat üzemeltetői
NÉV BEOSZTÁS EKKOR VAN ITT*
Reactor Főadmin H-P: 8-15h, 22-24h
SZ-V: 20-24h
PhoeniX Admin H-P, V: 22-24h
Szombat: 10-18h, 22-24h
[Nincs adat] Moderátor 1 (keresés alatt) [Nincs adat]
[Nincs adat] Moderátor 2 (keresés alatt) [Nincs adat]

* A napi aktivitási intervallum egy általános időtartam, amely a
közreműködő szabadidejének függvényében változhat.


Mindenkit szeretettel fogadunk!

A chat-re az információ oldalon feltüntetett általános moderálási szabályok érvényesek.
Vissza az elejére!
 

©2009 Spontareality - Közvetlenül mindenről | Template Blue by TNB