2011. A folytatás éve

2011. január 1.

Ez a blog második szilvesztere, az előző óta sokminden változott. Az újabb és újabb bejegyzések folyamatosan gazdagították az oldalt, valamint egy új szerző is megtisztelt írásával. Ahogy tavaly is, bizakodással és reményteljesen lépünk át immár közösen a 2011-es évbe.

A mai nap az ünneplésé, a tűzijátéké, és a szórakozásé. Ugyanakkor év végén általában számot vetünk eddig elért eredményeinkről, értékelünk, fogadalmat teszünk, hogy az újévben mire fogunk törekedni, mit fogunk véghezvinni. Ilyenkor én is ezt teszem, megosztok veletek pár statisztikai adatot, igyekszem előrevetíteni a jövőt, és köszönetet mondok.

Az oldal kialakulásához éppen olyan véletlenek vezettek el, amilyenek az új szerző felvételéhez, és azt mondhatom, eddig nem csalódtam egyikben sem. Remélem, ez a jövőben is így marad.
Phoenix teljesen nyíltan és önzetlenül csatlakozott, elfogadta a blog irányelveit, és nem sokkal később meg is jelent első bejegyzése. Ő is megértette, hogy a blogolás több szempontból is jó dolog, mert ezáltal elénk tárulhat az ő univerzuma is.
Mindannyian különböző és izgalmas világokban élünk, amelyek olykor ugyan kapcsolódnak egymáshoz, de rajtuk keresztül mégis mindig csak egy kis töredékét látjuk egymás összetett személyiségének.

Változások a honlapon 2010-ben
Lassan kialakult a blog menüje is, amely az év során kiegészült jó néhány ponttal az egyik ilyen a jelentkezési lehetőség leendő blogszerzőknek, a másik pedig a véleménynyilvánítási aloldal. A szerzőtársak felvételéről már korábban írtam, az ezzel kapcsolatos írásaim megtalálhatók a „szerkesztők” menüpontban, illetve az „Új szerző csatlakozott a bloghoz” című bejegyzésben.

A blog átfogó véleményezésének lehetőségét egy kérdőív formájában nyitottam meg az olvasók előtt, ahol a továbbiakban is várom az észrevételeket, javaslatokat, pozitív, vagy negatív kritikákat.

Ezen kísérőoldalak mellett elkezdtem háttérképeket szerkeszteni a bloghoz, amelyek nem kötelezően asztalhátterek, hanem inkább érdekességek. Én egyfajta ajándékokként tekintek rájuk, amelyeket mindenki letölthet.

Több visszajelzés alapján a címlapon megjelenő bejegyzések számát 1-re korlátoztam, így sokkal áttekinthetőbb, kompaktabb lett az oldal.
A méretcsökkenést némiképp ellensúlyozva a bejegyzés alatt láthatóvá tettem az 5 legnépszerűbb bejegyzésre mutató linket, ezáltal olvasóim a blog minden oldaláról közvetlenül elérhetik az általuk leggyakrabban olvasott írásokat.

Lényegesen egyszerűsödött a bejegyzésekre mutató címkék megjelenítése. Ezek egy újragondolt, átdolgozott címkefelhőben jelennek meg, és méretük aszerint változik, hogy hány bejegyzésre hivatkoznak. Köszönet a címkék modulért a Compender.com-nak!

Fejlesztettem a zene modult is, ahova bekerült egy újabb chillout stílusú, nyugtató hatású online rádiófolyam a Radio Gaia. Különlegessége, hogy az egyes zeneszámok közt a természetből kiragadott hangok, mint pl. az óceán, az időjárás, vagy az állatok hangjai hallhatók.
A modulból a megjelenített rádiók honlapjaira képlinkek mutatnak.

A folytatás
Újévi fogadalomként megígérhetem a rendületlen folytatást, hiszen az élet sem áll meg szilveszterkor, hanem pont akkor kezdődik el. Az újév új lehetőségeket, új élményeket, rengeteg új tapasztalatot tartogat számunkra, és ezzel én is szeretnék élni.
Hiszem, hogy írásaim sokakat megszólítanak, elgondolkodtatnak. A honlap folytatása rövid-, és hosszú távú terveim közt is mindenképpen szerepel. Szeretnék továbbra is elképzeltetni, rádöbbentetni, megborzongtatni és nevettetni.

Statisztika
A blog statisztikáit követve örömmel tapasztaltam, hogy témáim nem közömbösek olvasóim számára és nem csak hazánkból, hanem külföldről is érkeztek szép számmal, akik valamilyen formában érdekesnek, vagy hasznosnak találták az oldalt.
Összességében azt mondhatom: jó, hogy van az oldal, és jó, hogy vannak olyan szolgáltatások, amelyeken keresztül mindenki közzéteheti gondolatait, véleményét.

Köszönet!
Végül szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik egész évben velem tartottak, hiszen olvasás közben - ha csak egy pillanatra is - megpillanthatták a világ általam látott képét, valamint érezhették azt a mentalitást, amelyet próbálok átadni. Őszintén reménykedem abban, hogy a következő évben is itt lesznek, nyíltan hozzászólnak a honlaphoz, hogy ezáltal lehetőségem legyen megérteni, meglátni az ő világukat is, és nem utolsó sorban tanulni belőle.
Magamnak és szerzőtársamnak pedig további elmélkedést, gazdag-, kreatív- és sokszínű ismeretközlést, valamint pozitív gondolkodást tudok kívánni.

Sikerekben gazdag, boldog újévet kívánok mindenkinek!
BUÉK! Spontareality 2011

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése