Animusic – a számítógéppel animált zene

2009. október 13.

Az Animusic egy gyönyörű, rendkívül látványos, részlet gazdag, fantáziadús, humoros és nagyon igényes zenei animáció, amely nézőjének különleges kikapcsolódást nyújt.
A számítógépes programokkal „élővé” tett zene egy olyan élethű vízióban testesül meg, amelynek láttán az embernek tátva marad a szája.


Az azonos nevű cég 2001-ben és 2005-ben kiadott DVD-in összesen 15 nagyszerűen megkomponált zeneműre animált alkotás található.
A klipekkel nem lehet betelni, nem elég egyszer megnézni őket, mert rengeteg „felfedeznivaló” vár ránk, hiszen minden egyes hallható hang mögött egy jól látható mozgás jelenik meg. A mozgás mellett fény-, és képi effektek teszik még élvezetesebbé a látottakat.



A Fiber bundles című klip a csendtől és a legapróbb részletektől a legmozgalmasabbakig vezeti a nézőt és egyúttal bevezet egy Földöntúli világba, ahol megtapasztalhatjuk a zene és a kép összefonódását.


Minden megszólaltatott hangot élethűen modelleztek az adott hangszernek megfelelően. A csúcsminőségű videónak köszönhetően láthatóak pl. a gitárhúrok rezgéshullámai is.
Az elektronikus hangokat lézernyalábokkal tették láthatóvá, a különböző hangeffektek élethűségét a lézerfény megtörésével, visszaverődésével, megszakításával és a nyaláb szögének hangmagasság szerinti folyamatos változtatásával érték el.
Az Animusic-ben életre kelnek a hangszerek, amelyek „önállóan” képesek zenélni, bármilyen zeneműbe, bármikor be tudnak kapcsolódni, és ami a legfontosabb: teljesen spontán és gyönyörűen játszanak, hangolásuk mindig tökéletes.

A klipek szépen kialakított, az aktuális zenéhez illő virtuális térben játszódnak, amely olykor egyfajta koncertteremként, máskor kellemes szobaként, vagy tájként funkcionál.
Ami már az első alkalommal megfogott, az a végtelen könnyedség, egyszerűség és a mögötte rejlő mozgalmas, összetett zenei felfogás.

A két DVD megrendelhető a cég honlapján: Animusic.com